Ervaringen Miljonairsmodel.nl > Socialmedia > Meer Verkeer Naar Je Website Met Pinterest? De Pinterest Tips

Meer Verkeer Naar Je Website Met Pinterest? De Pinterest Tips

Meer verkeer naar je website met Pinterest? Ben je op zoek naar manieren om meer verkeer naar je website te krijgen? Lees dan snel verder. In dit artikel gaan we je wat tips geven die je kunt gebruiken bij het genereren van meer bezoekers naar je website. Veel mensen laten Pinterest volledig links liggen en dit is echt super jammer. Je kunt namelijk echt heel veel bezoekers naar je website krijgen via Pinterest en ook een hoop geld verdienen met Pinterest. In dit artikel gaan we je er alles over vertellen. => Bekijk trouwens ook onze video eens als je meer geld wilt verdienen.

TIP: Wil je leren hoe je online meer omzet draait met je bedrijf? Ontdek op deze pagina hoe Jacko Meijaard elke dag duizenden € omzet! En nog belangrijker, hoe JIJ dit ook gaat doen. (KLIK HIER)

affiliate marketing revolutie

Meer Verkeer Naar Je Website Met Pinterest

De meesten van jullie zullen wel denken dat Pinterest aleen voor vrouwen is. Dit is absoluut niet waar en we raden je ook echt aan om vandaag nog te starten met Pinterest. Omdat de mogelijkheden echt breed zijn. Ten eerste is een groot voordeel van Pinterest dat je bij elke afbeelding die je deelt een link naar je website kunt toevoegen. Hoe interessant zou het voor je zijn als je elke keer een kans hebt op een verkoop via Pinterest. Je moet het eigenlijk zien

als een tweede website waar jij alle dingen die je verkoopt voor een tweede keer kunt uitstallen. Gaaf toch? We gaan je straks nog wat tips geven om ervoor te zorgen dat je ook echt veel meer verkeer naar je website trekt met Pinterest. Blijf dus lekker zitten waar je zit en bekijk de handige tips die we voor je hebben vandaag.

Wat Is Pinterest?

Pinterest is een sociaal netwerk die fungeert als prikbord. Je kunt van over het hele web afbeeldingen plaatsen op één van de moodboards. Deze boards kan je ook weer zelf aanmaken om er zo voor te zorgen dat je gepinde afbeeldingen netjes op het juiste board staan. Noem het een beetje de categorie indeling net zoals je die hebt op je website. We gaan je verderop in dit artikel nog een paar handige tips geven die je kunt toepassen om net dat beetje

extra verkeer naar je website te krijgen. Want elke bezoeker is een potentiële koper toch? Wij zetten persoonlijk alle socialmedia kanalen in die er zijn. Als je een kans hebt om je website te promoten waarom zou je het dan niet doen. Mocht je nog niet aan de slag zijn gegaan met Pinterest zorg er dan voor dat je vandaag begint.

Voor Wie Is Pinterest Interessant? 

Eigenlijk voor iedereen die een website, webshop of blog bezit. Het zijn gewoon extra kansen op bezoekers die op je website komen. En als je een rasechte ondernemer bent laat je deze kansen niet aan je voorbij gaan toch? We zullen je straks ook nog gaan verklappen hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer bezoekers naar je website trekt door-middel van het inzetten van Pinterest. En het kost je echt niet zo heel veel tijd om actief te zijn op Pinterest Hoor.

TIP: Zorg dat je elke dag één nieuwe pin op je profiel plaatst. Dit kan bijvoorbeeld een quote zijn of een nieuw artikel wat je op je blog hebt gepubliceerd. Maar wees actief op Pinterest.

Hoe Maak Je Een Pinterest Profiel Aan?

Als je helemaal nog niet weet waar je moet beginnen zullen we je onderstaand laten zien hoe je aan de slag kunt gaan met Pinterest. Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het aanmaken van je profiel is binnen enkele minuten gebeurd. Ga als volgt te werk:

 1. Ga naar Pinterest
 2. Vul je gegevens in of meld je aan via Facebook of Google
 3. Je kunt nu aan de slag met het inrichten van je profiel.

meer verkeer naar je website met Pinterest

Hoe Richt Je Verder Je Pinterest Profiel In?

Het is belangrijk dat je je Pinterest profiel op de juiste manier inricht. (Nu zul je misschien denken: de juiste manier? Er is toch maar één manier) Ja dat klopt ook. Maar als je je boarden gaat aanmaken is het van belang dat je die dezelfde naam geeft als de categorienaam op je blog of website. Je kunt uiteraard wel iets afwijken maar zorg ervoor dat het voor een potentiële volger interessant is om je te gaan volgen. En als je profiel er geordend uitziet zullen

mensen sneller geneigd zijn om je ook te gaan volgen. Verder is het belangrijk dat je bij de omschrijving van je board ook invult waar het op dat board over gaat. Dit is namelijk weer belangrijk voor de zoekmachines. Het mooie aan Pinterest is dat je dus ook gevonden kan worden door Google. Dit betekent dat als een bezoeker een zoekwoord intoetst bij Google ze misschien wel op jouw profiel terecht komen. Hou hier dus zeker rekening mee.

TIP: Het is belangrijk dat je bij de omschrijving van je boarden ook iets invult. Vertel in het kort waar het board over gaat. Dit is belangrijk voor een potentiële volger maar dus ook voor de zoekmachines. In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld.  

hoe richt je je pinterest profiel in
Zorg Dat Je Een Nette Profielfoto Upload En Vul Je Bio In

Nog een dingetje wat je absoluut NIET links moet laten liggen is het invullen van je bio. Je kunt een klein stukje over jezelf en je bedrijf vertellen. Zo zien potentiële volgers direct wie je bent en krijgen gelijk een eerste indruk van je. Ik zie regelmatig Pinterest profielen voorbij komen die of helemaal geen bio hebben ingevuld, of geen profielfoto hebben. En in het ergste geval is geen van beide voor elkaar. Zorg er dus voor dat jij dit wel goed voor elkaar hebt.

In de instellingen kan je ook je website adres aan je bio toevoegen. (Vergeet dit ook NIET te doen! Want elke bezoeker die je hiermee op je website kunt krijgen is een potentiële koper. Zorg er gewoon voor dat je alles netjes voor elkaar hebt. Het is even wat werk maar uiteindelijk zal je het terug gaan zien in de bezoekersaantallen.

TIP: In de instellingen van je Pinterest profiel kan je ook een eigen profieladres aanmaken. Zorg ervoor dat dit de naam van je bedrijf is. Voorbeeld: www.pinterest.com/jouwbedrijfsnaam.

Hoe Maak Je Een Pin Aan Op Pinterest?

We hebben inmiddels al aardig wat dingen met je besproken over Pinterest. Maar we zijn er nog niet. Hoe maak je een pin aan op Pinterest? We gaan je dit zo laten zien. Verderop in dit artikel gaan we je uiteraard ook nog een hoop tips geven die je kunnen helpen met het trekken van bezoekers naar je website. Volg onderstaande stappen voor het aanmaken van een pin op Pinterest.

 1. Klik op pins
 2. Klik op Create pin
 3. Voeg een afbeelding toe
 4. Vul je websiteadres in
 5. Geef een omschrijving aan de pin (Belangrijk vergeet dit niet)
 6. Zorg ervoor dat je onder de omschrijving van je pin wat hastags toevoegt die met je dienst/aanbod te maken hebben.

Hoe maak je eeen pin aan op Pinterest

TIP: Zorg ervoor dat je het juiste formaat afbeelding toevoegt. Dit zorgt namelijk voor veel meer interactie en bezoekers op je website. En maak je afbeeldingen zelf met bijvoorbeeld Canva.com

Meer Verkeer Naar Je Website Met Pinterest? Check Deze pinterest  Tips

Zo we hebben nu de basis van Pinterest aan je verteld. Nu is het ook wel handig dat je weet hoe je door-middel van Pinterest meer bezoekers naar je website kunt krijgen. De belangrijkste tip die we je alvast kunnen geven is: Wees actief op Pinterest. Zorg dat je elke dag iets doet. Dit hoeft uiteraard niet veel te zijn. Al volg je maar een paar mensen per dag en je zorgt ervoor dat je minimaal één pin per dag plaatst dit kan al voldoende zijn voor succes op Pinterest.

Uiteraard gaan we nog een aantal tips met je behandelen die je direct kunt toepassen op je Pinterest activiteiten. Zo zorg je ervoor dat je met jou profiel ook succes zult behalen op Pinterest. Ben je er klaar voor? Dan gaan we aan de slag met de eerste tip.

Pinterest Tip 1 Volg Relevante Volgers Die Met Je Doelgroep Te Maken Hebben

De eerste tip die we je graag willen meegeven is om relevante volgers te gaan volgen die in dezelfde doelgroep als je bedrijf vallen. Zit je bijvoorbeeld in de modebranche: Volg dan bijvoorbeeld de volgers van H&M. De kans dat deze mensen je terug gaan volgen is uiteraard velen malen groter dan als je zomaar wat doet. Je kunt via de zoekbalk van Pinterest op zoek gaan naar relevante volgers die in je doelgroep vallen. Let er wel op dat je niet als een gek mensen

gaat volgen. Anders heb je een kans dat je geblokkeerd zult worden door Pinterest. En dat is uiteraard het laatste wat je wilt. Wij houden bijvoorbeeld persoonlijk 200 volgers per dag aan. (En soms slaan we ook wel eens een dagje over) Als je de juiste volgers volgt zullen deze volgers je veel sneller terug volgen. Veel succes met deze handige tip.

Pinterest Tip 2 Blijf Actief Op Pinterest

Een belangrijk onderdeel van bezoekers naar je website blijven trekken is toch wel dat je actief blijft op Pinterest. We zien veel ondernemers die enthousiast aan de slag gaan en na een poosje niet actief meer zijn. Dit is echt jammer. Je hoeft echt niet elke dag uren actief te zijn op Pinterest. Zodra je maar één nieuwe pin per dag plaatst is dit al voldoende. (Misschien is het trouwens wel handig als je een soort van To-Do list voor jezelf bijhoud) Zo vergeet je

niet om actief bezig te blijven op Pinterest. Trouwens als de bezoekers je om de oren vliegen is dit waarschijnlijk het eerste waar je mee start. Elke keer als jij een nieuwe pin plaatst is dit weer een kans voor meer bezoekers op je website. Ga dus vandaag nog aan de slag met Pinterest en laat dit geweldige socialmedia netwerk NIET links liggen.

Pinterest Tip 3 Maak Je Afbeeldingen Zelf

Het is heel eenvoudig om een pin te plaatsen door alleen de URL van je website in te voeren en één van de afbeeldingen te laten plaatsen die in het artikel staan op je website. Maar deze manier van pinnen zal je niet echt verder gaan helpen. Door zelf je afbeeldingen te maken zul je veel meer interactie op je pin krijgen. Zorg ervoor dat

de volgende dingen van je afbeelding in orde zijn:

 1. Het formaat
 2. De Omschrijving
 3. Plaats altijd een call to action in je afbeelding.
 4. Zorg ervoor dat je opvalt met je afbeelding.

Tip: Met Canva kan je eenvoudig zelf Pinterest afbeeldingen maken die al het juiste formaat hebben. Het enige wat je zelf nog even moet doen is de tekst en de afbeelding aanpassen naar wens

Pinterest Tip

Pinterest Tip 4 promoot jezelf!

Misschien een beetje een onhandige tip zul je in eerste instantie denken. Maar we gaan je hem toch maar vertellen. Heel veel ondernemers vergeten om een URL in te vullen bij hun pin. Bij elke pin die je op Pinterest plaatst is het mogelijk om een URL in te vullen. (DOE dit ook) Al plaats je bijvoorbeeld een quote. Als je de kans hebt om een URL naar je website of webshop in te vullen laat deze kans dan ook niet aan je voorbij gaan. Want zoals we al eerder

besproken hebben. Elke bezoeker is een potentiële klant. Zorg er daarom ook voor dat jij het voor je volgers zo makkelijk mogelijk maakt. Door een call to action in je afbeelding te zetten vergroot je de kans dat een volger doorklikt naar je website. Zorg er dus ook voor dat je in elke afbeelding die je pint een call to action hebt.

Pinterest Tip 5 Wat Is Het Beste Tijdstip Om Actief Te Zijn Op Pinterest?

Het is misschien een beetje ver gezocht. Maar het is echt aan te raden om uit te zoeken wanneer je het beste actief kunt zijn op Pinterest. Je kunt dit bijvoorbeeld terug vinden in de statistieken van je website. (Google Analitics) Als je weet wanneer je het beste actief kunt zijn op Pinterest vergroot je voor jezelf weer de kansen om bezoekers naar je website te krijgen. Je kunt in je pin bijvoorbeeld ook inspelen op het jaargetijden of de dag. Quotes werken

daarentegen ook heel erg goed. Je zult zien dat als je een board met quotes aanmaakt er veel mensen zijn die je pins ook zullen repinnen. En dat is eigenlijk het hele spelletje wat je moet spelen op Pinterest. (We noemen het maar even een spelletje omdat het handig is om het zo te noemen) Het spelletje van bezoekers naar je website trekken.

Pinterest Tip 6 Maak Regelmatig Nieuwe Boarden Aan 

Door regelmatig nieuwe boarden aan te maken zorg je er ook weer voor dat volgers nog eens terug komen om je Pinterest profiel te bezoeken. Wil jij meer verkeer naar je website met Pinterest? Dan zul je regelmatig veranderingen moeten toepassen aan je Pinterest profiel. Dit is belangrijk omdat Pinterest na veranderingen op je profiel vaak een e-mail stuurt naar je volgers. In deze e-mail staan dan de veranderingen met uiteraard een link/button naar je

profiel. En je hebt weer een kans dat iemand je profiel en je website zal gaan bezoeken. Dit zijn echt slimme tactieken die je in kunt zetten als je meer verkeer naar je website met Pinterest wilt. Veel succes alvast met het toepassen van de tips uit dit artikel.

Pinterest Tip 7 Plaats Hastags Onder Je Omschrijving

Wil je meer verkeer naar je website met Pinterest? Zorg er dan ook voor dat je werkt met zogenaamde #Hastags. Belangrijk aan de hastags is dat je ervoor zorgt dat de hastags die je plaatst zo relevant mogelijk zijn. Zorg ervoor dat ze in ieder geval met je doelgroep te maken hebben. Hastags kunnen namelijk aangeklikt worden door een Pinterest bezoeker. En als je pin een beetje populair is zorg je er uiteindelijk voor dat een potentiële Pinterest bezoeker

misschien wel je website bezoekt omdat jij met de juiste hastags werkt. Via de zoekbalk op Pinterest kan je alvast wat inspiratie opdoen naar hastags die misschien wel interessant zijn voor jouw merk om te gebruiken. Ga hier dus zeker mee aan de slag.

Pinterest Tips Voor Ondernemers

Tip: Plaats Hastags Altijd Onder De Omschrijving Van Je Pin. Zo Voorkom Je Dat Je Pin Omschrijving Er Rommelig Uit Ziet.   

Pinterest Tip 8 Reageer Op Berichten En Reacties

We zien het nog zo vaak gebeuren dat een socialmedia profiel best wat volgers heeft maar er niet gereageerd word op vragen of reacties van bezoekers. STOM natuurlijk want als je de interactie op een socialmedia profiel hoog houd zorg je ervoor dat bezoekers van je profiel eerder geneigd zijn om verder te kijken wat je te bieden hebt. Zorg er dus altijd voor dat je reageert op reacties van volgers. Je wekt dan een bepaalde vertrouwensband op. Zo zorg je er

uiteindelijk voor dat een socialmedia volger op bijvoorbeeld Pinterest misschien wel een nieuwe klant word. Het is bewezen dat een vertrouwensband met een bezoeker/volger opbouwen werkt. Ga er dus voor en zorg dat je snel reageert op al je socialmedia profielen. Veel succes alvast!

Pinterest Tip 9 Bied Wat De Volger Wenst

Waarom bezoekt een bezoeker je website of Pinterest profiel? Dit is wel handig om helder te hebben. Door te onderzoeken wat een bezoeker/volger van je wenst kan je veel makkelijker inspelen op de wensen van de bezoeker/volger. En als je dan ook nog gaat geven wat de bezoeker/volger wenst zorg je ervoor dat deze bezoeker/volger veel sneller je website zal bezoeken. Maak bijvoorbeeld een uniek stukje content waar iedereen op

zit te wachten op Pinterest. (dit doen wij ook door het maken van dit artikel) Waarschijnlijk bezoek je deze website nu via Google omdat je gezocht hebt op een bepaald onderwerp wat met Pinterest te maken heeft. Maar ik weet zeker dat ze op Pinterest ook blij zijn met dit artikel. Het zijn immers best handige tips om meer verkeer naar je website te krijgen met Pinterest. Maak dus hét stukje content wat je bezoeker/volger wenst.

Pinterest Tip 10 Zorg Dat Je Waarde Bied

Om het maar even kort te houden: Je kunt als je een website hebt beter een artikel maken die van grote waarde is dan dat je even snel een artikel in elkaar zet die je niets op zal leveren. Zorg er dus voor dat je op Pinterest artikelen deelt met je volgers die echt van waarde zijn. Je zult zien dat je uiteindelijk veel meer interactie zult hebben door waardevolle dingen te plaatsen waar je bezoeker echt iets aan heeft. Om je een voorbeeldje te geven. Dit artikel

bestaat uit meer dan 3000 woorden tekst. Dit betekent dat ik veel meer waarde aan de tips probeer te geven dan een andere website eigenaar misschien zou doen. Dit komt omdat ik uiteindelijk veel beter gevonden zal worden dan mijn concurrent. Op Pinterest werkt het niet anders. Bied je de meeste waarde? Dan zul je ook beter gevonden worden dan een ander

Conclusie Meer Verkeer Naar Je Website Met Pinterest + Verdien Tip!

Goed we hebben je nu toch wel een hoop tips gegeven waar je mee uit de voeten zou moeten kunnen komen. Het belangrijkste wat we vandaag geleerd hebben is om vooral waarde te bieden aan je volger. Door betrouwbaar te zijn en te bieden wat je bezoeker wil is de kans op een nieuwe klant een stuk groter geworden. Ga snel aan de slag met deze tips en laat vooral in het reactieformulier onder dit artikel weten wat je van de tips vind. Wil je nou als

ondernemer meer omzet draaien met je website of webshop? Zorg er dan voor dat je aan de slag gaat met de laatste tip die we in dit artikel voor je hebben. Klik hiervoor hieronder om te starten.

JA Ik Wil Als Ondernemer Meer Omzet Draaien Met Mijn Website & Webshop En Klik GRAAG Hier Om Te Zien Hoe Ik Dit Kan Regelen. (LET OP!) Er Zijn Maar Enkele Plekken Beschikbaar!! Start Hier!

 

Verdien Minimaal €3000 Per Maand Met Deze video Training

 1. Zonder Technische Kennis
 2. Zonder Te Investeren
 3. Zonder Zelf Een  Product Te Maken
 4. Zonder Diploma's
KLIK HIER OM Naar De Affiliate Marketing Revolutie Te Gaan  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.